ŞİİRİN SESİ 3 MART'TA

ŞİİRİN SESİ 3 MART'TA

4. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali kapsamında Dünya ve Türk edebiyatının dört önemli şairini okulumuzda ağırlamanın gururunu yaşadık.

10 Ekim Perşembe günü okulumuzda gerçekleşen söyleşiyi 7, 8, 9, 10.  sınıftaki öğrencilerimiz büyük bir hayranlık ve merakla dinlediler. Şiirin sesini ancak gençlerle daha kuvvetli duyabileceğimiz bu günlerde Nilüfer Belediyesi öncülüğünde yaptığımız söyleşi genç bedenleri büyüledi.

Gülce Başer'in moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye şiir kitapları birçok dile çevrilen İspanyol şair Joseph M. Rodríguez Türk şairimiz Arife Kalender ve Metin Celal ve son olarak Ermenistan'ın başarılı ve ünlü şairi olmasının yanı sıra Dünya şiir edebiyatının önemli isimlerinden Tatev Chakhian 3 Mart öğrencileri ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide şairlerimizin kendi şiirlerini okumalarının yanı sıra, yazdıkları şiirlerle ilgili anlattıkları anılar da ilgi çekti.

Öğrencilerin bu ilgisinden hayli memnun olan şairler şiirin kültürler arasında bağ kurmaya yardımcı olduğunu da dile getirdiler.

Söyleşinin sonunda şairlerimize teşekkür belgeleri verildi.


12.10.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.