HER ATIK ÇÖP DEĞİLDİR

Günümüzde tasarruflu olmanın, enerjiyi ve atık malzemeleri geri dönüştürmenin ne kadar önemli olduğunun hepimiz farkındayız. Atık olarak değerlendirilen maddelerin çoğu geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşur.

Eco- School Projesi kapsamında, okulumuz dördüncü sınıf öğrencilerinden oluşan Eco- Tim'in de bizlere bu konuda bir mesajı var.

''AYRIŞTIRIYORUZ, KAZANDIRIYORUZ, DÖNÜŞTÜRÜYORUZ!''  sloganıyla yola çıkan öğrencilerimiz önce atıkların geri dönüşüm halkasına katılması için neler yapılabileceği konusunda beyin fırtınası yaptılar.

Ortaya çıkan harika fikirlerini hayata geçirmek için hemen işe koyuldular. Bu çalışmalarda daha önce tasarlanmış olan ya da kendi tasarımları olan ürünlerini ortaya koydular.

Bu ürünlerden oluşan sergimiz ilkokul öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü. Sergide görevli olan öğrencilerimiz arkadaşlarına tasarladıkları eşyaları ve kullanım alanlarını anlattılar. Bu şahane çalışmaları yaparken büyük uğraş veren Eco- Tim öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Hayatımız tüketmek ve tükettiklerimizden ve kabuklarından ışık hızıyla kurtulmakla geçiyor!

UNUTMAYIN! HER ATIK ÇÖP DEĞİLDİR!

29.12.2016